Nettikirpputorit

Tavallisten kirpputorien lisäksi kuluttajien käytettäväksi on tullut myös nettikirpputoreja. Suosituimpia niistä ovat Huuto.net ja Tori.fi. Näillä molemmilla on jo pidempi historia takanaan ja yhä useammat kuluttajat suosivat näitä nettikirpputoreja tavaroiden myymisessä. Näiden nettikirpputorien lisäksi netissä toimii myös muita pienempiä kirpputoreja sekä huutokauppoja. Sosiaalisen median puolella Facebookin market place on suosittu paikka ostaa ja myydä tuotteita.

Nettikirpputorit ovat yleensä ilmaisia. Myyjän ei siis tarvitse maksaa kuukausimaksua tai kertaluonteista maksua, kun tuotteita laitetaan myyntiin.

Huuto.net net myyntipaikkana

Huuto.net on nettikirpputori, jossa kaikki eri tuotteet on lajiteltu kategorioittain. Huuto.netin kautta voi ostaa niin vaatteita, kirjoja, koriste-esineitä kuin suurempiakin tuotteita, kuten huonekaluja. Huuto.net on perustettu vuonna 1999. Kun netti alkoi 2000-luvun alussa yleistyä, myös netissä ostamisesta ja siellä myymisestä tuli suosittu ja helppo tapa päästä eroon ylimääräisestä tavarasta.

Huuto.netin erikoisuuteen kuuluu se, että kiinteän myyntihinnan lisäksi myyjä voi asettaa tuotteen huutokaupattavaksi. Huutokauppaa varten voi asettaa minimihinnan, jonka alle tuotetta ei ole pakko myydä. Tämä tekeekin Huuto.netistä erittäin suositun myyntitavan.

Tori.fi

Tori.fi on noussut Huuto.netin rinnalle Suomen suosituimpien nettikirpputorien joukkoon. Tori.fin idea on samanlainen kuin Huuto.netin. Siellä voi myydä mitä tahansa laillista tavaraa. Tori.fi on asettanut omat kategoriansa myös myytäville kiinteistöille ja asunnoille. Monet uutta kotia ostamassa olevat kurkkaavat yksityisten myymät kohteet, sillä ne voi saada välittäjillä myynnissä olevia kohteita edullisemmin.

Tori.fi on ilmainen aivan samaan tapaan kuin Huuto.net. Tori.fissä vierailee kuukausittain yli kaksi miljoonaa kävijää. Vuodessa jätetään yli 10 miljoonaa ilmoitusta. Tämä kertoo jo osaltaa Tori.fin suosiosta ja siitä, että suomalaiset luottavat netissä myymiseen ja netistä ostamiseen.

Facebookin market place

Suurin osa ihmisistä käyttää Facebookia. Facebook on luonut käyttäjilleen myös oman market placen eli markkinapaikan. Kuka tahansa käyttäjä voi ilmoittaa sinne myytäviä tuotteita. Tuotteet voi joko postittaa tai ne voi noutaa myyjän kotoa. Facebookissa ilmoittaminen ei myöskään maksa mitään. Sen avulla voi tavoittaa nopeasti suuren määrän ihmisiä, sillä Facebookin market placea selailee jopa yli miljoona ihmistä päivässä.