Näitä tuotteita kirpputoreilta kannattaa etsiä

Vaikka kirpputoreilla on paljon pieneksi jääneitä vaatteita ja kirjoja, elokuvia, cd-levyjä ja muuta tarpeettomaksi käynyttä tavaraa, voi toisinaan tehdä huikean hyviä löytöjä. Suomalaiset kirpputorit ovat antiikin ystävien aarreaittoja. Monet myyvät vanhoja antiikkisia huonekaluja, jotka eivät sovi enää modernia sisustusta kannattavan kotiin. Parhaimmillaan antiikkisen huonekalun voi saada hyvään hintaan ja onnekkaimpien kohdalle löytyy sellaisia aarteita, joita ei muualta löydä. Keräilijöiden kannattaakin siis kiertää kirpputorien huonekaluosastot ja tehdä hyviä löytöjä.

Huonekalujen osalta myös massiivipuiset huonekalut ovat uutena ostettuna kalliita. Jos sellaisia löytää kirpputorilta hyvään hintaan, kannattaa huonekalu ehdottomasti napata mukaan.

Huonekalujen lisäksi kirpputoreilta voi löytää muutakin arvokasta. Kaikki eivät välttämättä tiedä arvokkaiden esineiden oikeita hintoja, joten joskus keräilyesineitä voi löytyä suorastaan pilkkahintaan. Ne kannattaakin välittömästi napata ostoskoriin, sillä ne säilyttävät arvonsa myös tulevaisuudessa.

Tarkkaile, onko saatavilla suomalaista designia

Erityisesti suomalainen design säilyttää arvonsa, ja arvo saattaa jopa nousta vuosien kuluessa. Varsinkin Arabian astiat ovat keräilijöiden suosiossa. Joskus kirpputoreilta voi löytää vanhaa Arabiaa. Astioiden kohdalla on kuitenkin käytävä tuote läpi. Jos astiasta löytyy pieninkin naarmu tai halkeama, ei astia ole enää kovinkaan arvokas. Sen sijaan täysin moitteettomassa kunnossa olevat vanhat astiat ovat erittäin arvokkaita ja ne nostavat arvoaan vuosien saatossa.

Arabian lisäksi Iittalan tuotteet ovat haluttua tavaraa. Iittalassa varsinkin vanha tuotanto on arvokasta, sillä sitä ei ole enää saatavilla juuri missään. Mitä vanhempi ja harvinaisempi esine on kyseessä, sitä suuremman summan siitä voi maksaa. Todennäköisesti arvo on kuitenkin arvokkaampi kuin mitä kirpputorilla tuotteesta pyydetään. Iittalan tuotteiden kohdalla on kuitenkin oltava tietoa, sillä tänä päivänäkin kaupoissa on myytävänä niin sanottua uustuotantoa Iittalan vanhoista malleista. Uustuotannon hinta ei ole koskaan läheskään yhtä korkea kuin alkuperäisten, vanhojen tuotteiden hinta.

Kirpputorilla kannattaa myös katsoa tarkkaan, jos myytävänä on esimerkiksi Artekin tuoleja. Ne kuuluvat keräilijöiden suosikkituotteisiin ja saattavat maksaa esimerkiksi netistä ostettuna satoja euroja. Kirpputoreilta voi siis tehdä hyviä löytöjä myös tämän tuotteen kohdalla, kunhan muistaa vain olla tarkkana.