Näin parannat myyntiäsi

Kirpputorille ei kannata lähteä myymään mitä tahansa, vaan myyjällä tulee olla selkeästi mielessä, mitkä tavarat houkuttavat ostajia ja mitkä eivät. Sen vuoksi onkin syytä karsia myytävien tuotteiden joukosta esimerkiksi likaiset ja rikkinäiset vaatteet. Ne eivät mene kaupaksi kenellekään. Muidenkin tavaroiden kohdalla rikkinäisyys on myös yksi niistä tekijöistä, miksi tuotetta ei saa kaupaksi. Vaikka kirpputorilla myydäänkin käytettyjä tuotteita edullisesti, tulee tuotteiden silti olla ehjiä. Kaiken ei tietenkään tarvitse olla täysin ykköskuntoista ja käytetyn jälki saa näkyä.

Vaikka myyjän ensisijainen tarkoitus yleensä on päästä eroon ylimääräisistä tavaroista, kannattaa myyjän tavoitella mahdollisimman hyvää myyntivoittoa. Jotta myyntivoittoa saisi enemmän, tulee hinnat luokitella järkevästi. Kun tavara on hyvää ja hinnat kohdallaan, tuotteita saa ylipäätään myytyä enemmän. Näin kotiin ei tarvitse lähteä kantamaan takaisin suurta määrää tavaraa.

Myy nykyaikaisia vaatteita

Kirpputoreilla näkee myytävänä vaatteita monilta eri vuosikymmeniltä. On kuitenkin selvää, että tänä päivänä ihmiset suosivat moderneja vaatteita. 1980-luvun tuulipuku tai 1990-luvun leveälahkeiset housut eivät siis välttämättä enää mene kaupaksi. Omia vaatteitaan kohtaan on oltava kriittinen. Kaikkea ei kannata laittaa myyntiin vain sen vuoksi, että ne jäisivät muuten tarpeettomina kaappiin.

Ihmiset etsivät kirpputoreilta sellaisia vaatteita, joita he voisivat ostaa uutena kaupasta. Kirpputorin puoleen kuitenkin käännytään sen vuoksi, että sieltä tuotteen saa edullisemmin. Ympäristöystävällisyys on toinen tärkeä tekijä. Ihmiset suosivat kierrättämistä ja mikä olisikaan ympäristön kannalta parempi kuin kierrättää vanhoja vaatteitaan, jotka eivät ole enää sopivaa kokoa tai jotka eivät vaikkapa sovi enää omaan tyyliin.

Kirjoita hintalappuihin kattava tuotekuvaus

Hintalappuihin kirjoitetaan hinnan lisäksi myös tuotekuvaus. Se on todella tärkeää, sillä se kertoo paljon mahdollisesti tuotteen ostavalle asiakkaalle. Vaatteiden kohdalla tuotekuvauksesta olisi hyvä käydä ilmi vaatteen koko. Näin ostajan ei välttämättä tarvitse alkaa levittämään vaatetta etsiäkseen kokolappua, kun se on kirjoitettu heti hintalappuun. Tämä säästää kirpputoripöytää sekasotkulta, joka syntyy, kun asiakkaat penkovat tavaroita.

Monesti hyvä tuotekuvaus on yksi tekijä, miksi asiakas päätyy ostamaan tuotteen. Hyvä hinta yhdistettynä sopivaan kokoon riittää monelle.