Hinnoittele tuotteet oikein

Kirpputorit tunnetaan siitä, että niistä saa ostettua tavaroita edulliseen hintaan. Tämä tuleekin pitää mielessä, kun kirpputorille lähdetään myymään tavaroita. Tavaroista ei voi pyytää lähellekään uuden vastaavan hintaa, sillä kyseessä ei ole uusi, kaupasta ostettava tuote. Jokaisen kannattaa myös muistaa, että tänä päivänä uusiakin tuotteita tilataan ulkomailta todella halpaan hintaan, eivätkä vaatteiden kohdalla halpaketjujen uudetkaan tuotteet maksa paljoa. Jos siis uusi paita maksaa kaupassa viisi euroa, ei kukaan maksa siitä saman verran kirpputorilla. Kirpputorilla myytäessä hinnasta tulee aina ottaa reilusti pois.

Kirpputori ei siis käy sivutuloksi, jos myyntipöydästä ei löydy uniikkeja ja harvinaisia taide-esineitä. Sivutuloja voi yrittää saada sen sijaan esimerkiksi nettikasinolta osoitteesta online-slots.fi, jossa onni voi potkaista millä tahansa kierroksella.

Oikeanlainen hinnoittelu

Kirpputoreilla tuotteista voi pyytää yleensä noin 10–30 prosenttia tuotteen alkuperäisestä hinnasta. Kyseessä ei varsinkaan niin sanotusti tavallisten tuotteiden kohdalla ole kovin suuri summa. Jos vaatekappale maksaa uutena kymmenen euroa, voi kirpputorilla sille asettaa hinnaksi noin yhdestä eurosta kolmeen euroon. Kolme euroa paidasta saattaa tuntua monesta kohtalaisen kovalta, joten ehkä pudottamista kahteen euroon kannattaa harkita.

Jos kyseessä on laadukas merkkituote, se menee tavallisia halpaketjujen tuotteita paremmin kaupaksi. Merkkituotteista voi tietenkin pyytää enemmän kuin normaaleista tuotteista. Silti myöskään merkkituotteet eivät yllä kovin korkeisiin hintoihin. Merkkivaatteiden kohdalla kirpputorin hinta on noin 20–30 prosenttia alkuperäisesti hinnasta. Pelkkä luksusmerkin logo ei kuitenkaan takaa vielä yhtään mitään. Jos luksusmerkin tuotteessa on kulumaa tai reikä, ei siitä makseta kirpputorillakaan juuri mitään. Hyväkuntoisuus pätee siis myös luksusmerkkeihin.

Hyödynnä alennuslappuja

Kirpputoreilla käytetään myös alennuslappuja. Ne ovat yleisiä erityisesti myyntiajan loppupuolella, kun pöydällä on vielä tavaraa, josta tulisi päästä eroon. Alennus on yleensä 50 prosentin suuruinen. Punaiset alennustarrat tai -leimat saavat kävijät penkomaan pöytää ja ostamaan herkemmin. Niitä kannattaakin ehdottomasti hyödyntää aina, kun mahdollista. Toki on tuotteita, joita ei tule koskaan myydä alennuksella. Sellaisia tuotteita ovat esimerkiksi kotimaista designia olevat astiat ja koriste-esineet. Jos ne eivät mene kaupaksi pyydetyllä hinnalla, kannattaa ne säilyttää itsellä.