Helsingin jäähallin kirpputori

Helsingin jäähallissa pidetään paljon muitakin tapahtumia kuin jääkiekko-otteluita. Siellä pidetään säännöllisesti kirpputoreja aina viikonloppuisin. Kesäisin kirpputoritapahtumat ovat tauolla, mutta ne alkavat yleensä uudelleen syyskuun aikana. Helsingin jäähallissa järjestetään kirpputoreja aina lauantaisin ja sunnuntaisin muutaman tunnin ajan aamulla. Poikkeuksena tähän on, jos Helsingin jäähallissa järjestetään samaan aikaan jokin muu tapahtuma.

Kuinka varata pöytä Helsingin jäähallin kirpputorille?

Myyjäksi aikovien tulee ensin tehdä pöytävaraus netissä. Pöydän vuokra maksetaan myös samalla, eikä varausta pidetä voimassa kuin 15 minuuttia. Maksu tulee siis suorittaa tuona aikana. Tämä johtuu siitä, että Helsingin jäähallin kirpputoreille on yleensä tulossa paljon halukkaita myyjiä. Kerralla on mahdollista varata kaksi pöytää.

Lauantaille pöydän hinta on 27 euroa ja sunnuntaille pöydän hinta on hieman korkeampi, 30 euroa. Tarvittaesa jäähallilta saa vuokrattua rekkejä, joiden pöytävuokra kappaletta kohti on viisi euroa. Lisäksi kustakin rekistä pyydetään viiden euron pantti, joka palautetaan, kun rekki palautetaan takaisin.

Mitä Helsingin jäähallin kirpputorilla saa myydä?

Helsingin jäähallin kirpputorilla saa myydä lähes kaikkea laillista tavaraa. Elintarvikkeet ovat kuitenkin poikkeus. Helsingin jäähallin kirpputorilla ei saa myydä itse tekemiään tai valmiiksi pakattuja elintarvikkeita. Näihin lasketaan mukaan niin ruoat kuin juomat. Helsingin jäähallin kirpputori ei siis ole paikka myydä vaikkapa omia leivonnaisia tai kakkuja. Tämä johtuu siitä, että kirpputorin henkilökunta ei pysty varmistamaan elintarvikkeiden laatua tai niissä käytettyjä raaka-aineita. Ruokaa jäähallilla saavat myydä ainoastaan ravintolat ja kahvilat, joilla on elintarvikkeiden myymiseen tarvittava lupa.

Koska kyseessä on hyvin suosittu tapahtuma, menevät vaatteet, kirjat, elokuvat, cd-levyt, pelit, lelut ja muut vastaavat hyvin kaupaksi. Sen lisäksi kirpputorille kannattaa viedä myyntiin suomalaista designia. Sille on aina kysyntää ja monet keräilijät kiertävätkin suuria kirpputoritapahtumia löytöjen toivossa. Jos kaapissa lojuu ylimääräistä Iittalaa ja Arabiaa, kannattaa ne käydä läpi ja hinnoitella siten, että myös itselle jää voittoja. Jos tuotteiden oikeasta hinnasta ei tiedä, voi silloin kääntyä asiantuntijan tai netin puoleen ja selvittää tuotteen oikean arvon. Mitä vanhempi esine on kyseessä, sitä arvokkaampi se yleensä on.